Tools: Managed Audience growth

De categorie nader verklaard
Tools voor audience growth laten je volgers van je social media accounts toenemen op een enigszins geforceerde maar “natuurlijke” wijze. “Natuurlijke” wijze, omdat ze in grote lijnen het gedrag kopiëren van een gebruiker, dat is volgen, ontvolgen, liken en/of commentaar geven. Al die handelingen worden dus geautomatiseerd. Het lopende band-werk wordt daarmee uit handen genomen door zo’n tool, ook wel bot genoemd. Maar zo'nbot moet wel beheerd worden en dat wil niet iedereen. Zij die dat niet willen, kunnen kiezen voor een Managed audience growth.

Bij een dergelijke service wordt alles uit handen gegeven aan een bureau. Die bureaus beloven voor een paar euro’s per dag, dat je aantal volgers groeit. Over de manier waarop ze dat realiseren, zijn ze niet altijd duidelijk. Maar voor een paar euro’s per dag gaan ze niet zelf volgen, ontvolgen en liken, ze moeten wel bots gebruiken. Met andere woorden, bij een Managed audience growth wordt het beheer van een of meer onbekende tools uit handen gegeven aan een managementbureau. 30/01/2021

Hiernavolgend komen de door ons onderscheiden tools uit de categorie Managed audience growth aan bod. Per tool worden naam, uitgever, reviewdatum en een korte beschrijving gepubliceerd.

1 Growthoid
2 Growthsilo
3 Instagram Groeiservice
4 Instagram Growth Service
5 Instazood Full Automation Service
6 Jooicer
7 levl-up
8 Pingrowth
9 SimplyGram
10 Social Growth Labs
11 Socialblinq
12 TikTok Growth Service
13 Tweeteev
14 Twenvy
15 VerveBook
16 Your Social Hero

1 Growthoid
Op de pagina About leren we wat meer over de achtergrond van Growthoid. De ontwikkelaars van deze service hadden genoeg van "poor services, fake followers and bots" in de wereld van Instagram marketing. Om die reden hebben ze Growthoid ontwikkeld, een echte service die organisch laat groeien zonder het risico van straf door Instagram. Ze zijn dan ook een traditionele digitaal marketing bureau met echte mensen die met handwerk je account laten groeien. Ze gebruiken dus geen bots.
Met die ouderwetse manier kunnen wel opvallende resultaten worden geboekt. Als je met dit bureau in zee gaat, wordt je of beroemd, of je krijgt meer omzet.

Er worden geen bots gebruikt (“Our growth experts are manually growing your account”) en de groei van je account ondergaat een “Supercharge”. Dat betekent dat de “experts” van Growthoid heel veel tijd besteden aan je account. Dat betekent dus ook zeer hoge tarieven, misschien wel een paar duizend dollar per maand, of nog hoger.

Maar nee, de tarieven zijn zeer bescheiden. Het “Standard plan” kost $99/maand, maar is toevallig in de aanbieding, 50% korting (januari 2021). Dit plan geeft een “Moderate growth” en heeft 10 “targets”. Wordt teruggegaan in de tijd, dan blijkt die aanbieding permanent. Ook op 23 september 2020 is de prijs $49 in plaats van $99.
Ambitieuzer is het “Premium plan”, die is ook in de aanbieding ($99/maand in plaats van $149/maand). Nu zijn er wel 40 “targets” en de groei is hier “Maximum”. Verder is er VIP email support en “Advanced targeting”.

Wat is een salaris van een marketeer? Hoeveel is dat, inclusief overhead, op uurbasis? Laten wij uitgaan van $50/maand. Dat betekent dat de “experts” van Growthoid 1 uur (Standard plan) of 2 uur (Premium plan) per maand voor je werken. Dat is respectievelijk 3 en 6 minuten per dag. Het kan ook zijn dat het bedrijf in China is gevestigd of in Timboektoe of op een andere plaats waar de lonen lager zijn, maar ook in dat geval zal zo’n “expert” nooit langer dan enkele minuten per dag bezig kunnen zijn. Het hele verhaal van Growthoid is daardoor op zijn minst ongeloofwaardig.

Een laatste opmerking over het risico. Het is nooit aan te raden met een bedrijf in zee te gaan waarover je niets weet. Dat laatste is niet overdreven, het is zelfs niet bekend in welk land het bedrijf is gevestigd. Zelfs is het niet zeker dat het wel een bedrijf is.
In de algemene voorwaarden staat te lezen op enig moment: “Any downtime of service in relation to a client not providing their current password”. Met andere woorden, je moet je logingegevens afgeven aan deze onbekende. Ook dat is een risico.
Tenslotte geven ze aan dat ze niet verantwoordelijk zijn als je Instagram-account op enig moment “banned” blijkt te zijn. Maar, wordt alles met de hand gedaan, dan bant Instagram niet, wordt op een onhandige of agressieve manier een bot gebruikt, dan is een ban wel mogelijk.

We sluiten af met een allerlaatste opmerking. Bij het doornemen van de privacy policy lazen we in artikel 13 dat “These conditions are governed by United Arab Emirates”. Het is dus goed mogelijk dat Growthoid in dat land is gevestigd.
Maar het is ook goed mogelijk dat Growthoid in de USA is gevestigd. Onderaan op elke pagina van de website staat Growthoid met meteen daaronder “Made with ❤️ in New York, NY”.

Uitgever: Growthoid
Reviewdatum: January 30, 2021
Meer Informatie

2 Growthsilo
Growthsilo is naar eigen zeggen een “Real & Organic Instagram Growth Service” die je schare followers laat toenemen. Die toename wordt door hen niet gerealiseerd met een programma, maar met de hand. Althans, dat beloven ze.
Is dat werkelijk waar? Werken daar heel veel mensen die de handmatig je social media onderhouden om ze te laten groeien? Dat klinkt ongeloofwaardig, dat gebeurt nooit met de hand. Er zijn trouwens wel meer zaken die niet geloofwaardig overkomen.

Zo lezen we op de homepage “Trusted by some of most successful brands” waarna namen als Forbes, een van de belangrijke zakenbladen in Amerika en Inc., een van de belangrijke businessmedia in Amerika, worden genoemd. Ook dat is ongeloofwaardig.

Wat wel geloofwaardig overkom,zijn de reviews over Growthsilo op de site van Truspilot. Het gros spreekt over een “scam” en de enkele positieve reviews roepen de nodige vraagtekens op. De desbetreffende teksten zijn gelijk aan die van een andere vergelijkbare service, namelijk Growthoid. Maar het zijn niet alleen de review-teksten die gelijk zijn. Ook de twee sites zijn qua opbouw en prijsstructuur identiek. Worden de algemene voorwaarden gelicht, dan zien we zelfs dat die woord voor woord gelijk zijn voor Growthsilo en Growthoid. Het is daarom dan ook geloofwaardig dat die poitieve reviews fake zijn en dat zou betekenen dat de echte reviews alle zeer negatief zijn.

De prijzen die Growthsilo rekent zijn $149/maand en $199/maaand voor respectievelijk “Launch” en “Accelarate”. Beide varianten zijn in de aanbieding, er wordt een korting verleend van $100.

Uitgever: Growthsilo
Reviewdatum: March 23, 2021
Meer Informatie

3 Instagram Groeiservice
Het eerste dat opvalt bij Social Compass is dat ze haar identiteit niet verbergt, op de homepage worden keurig alle relevante bedrijfsgegevens weergegeven. Op diezelfde homepage wordt ook aangegeven waar ze naar eigen zeggen goed in zijn en dat is Instagram, “Wij zijn expert op het gebied van Instagram”. Geen verbazing dat ze drie “beproefde” cursussen hebben ontwikkeld en als diensten “Instagram Groeiservice” en “Instagram Managementservice” aanbieden.

De Instagram Groeiservice wordt door Social Compass de #1 van Nederland genoemd.
De service belooft een groei van je volgers, een groter bereik en wel 3500 echte mensen per maand, een persoonlijke “groeimanager” die “handmatig zorgt voor jouw succes”, periodieke rapportage en een besparing van 10 uur per week. Dat laatste is mogelijk omdat de groeimanager 2 uur per dag aan je account werkt en wel handmatig. Dat laatste vindt Social Compass erg belangrijk ze noemen de term handmatig wel 12 keer op de desbetreffende pagina. En ergens anders wordt zelfs 2 à 3 uur handmatige arbeid per dag genoemd. Ook schrijven ze de nodige keren “Geen bots of computersoftware”, handmatig dus.

Hun methode komt neer op het volgende. De klant legt uit wat hij doet, in welke branche hij actief is en wie de concurrenten zijn. Vervolgens gaat Social Compass op zoek naar de key-accounts en richt zich op hun volgers, ze gaan dan “ interactie uitoefenen”. En daarna zie je eenvoudigweg je pagina organisch groeien. Wat heet, ze schrijven zelfs “exponentieel" mijn Instagram pagina laten groeien”.

Wat kost dat? Twee à drie uur per dag is ongeveer 54 uur per maand, tegen een uurtarief van 50 euro’s geeft een kostprijs van 2700 euro’s per maand. Voeg daar een normale winstopslag aan toe en je hebt een commercieel tarief van 3.000 euro’s per maand.
Het gehanteerde tarief is lager, een fractie van het door ons berekende commerciële tarief, namelijk normaal 219 euro’s per maand. Eind januari was de service zelfs in de aanbieding, 189 euro’s per maand. Betaal je per kwartaal, dan is het tarief op maandbasis nog lager, namelijk 156 euro’s. Betaal je per jaar, dan kan het tarief nog lager, 149 euro’s op maandbasis.
Stel dat Social Compass een eerlijk bedrijf is, dat ze niet jokken, dat ze daadwerkelijk 54 uur per maand werken en daarvoor 189, 156 of 149 euro’s per maand ontvangen. Dan is deze activiteit economisch niet levensvatbaar, dan is een faillissement zelfs mogelijk en dan dien je niet in zee te gaan met dit bedrijf.

Een laatste opmerking over de Instagram Managementservice van Social Compass. Bij deze service wordt het Instagram account gedeeltelijk gemanaged, terwijl gelijktijdig voor de groei wordt gezorgd (Instagram Groeiservice). Dat managen lijkt voornamelijk te bestaan uit het publiceren van 2 posts per week, inclusief de juiste hashtags en de optimalisatie van de pagina. Voor de klant resteert dan alleen het maken van de content. De kosten van deze service bedragen 549 euro’s per maand, maar toevallig is er een aanbieding, nu (januari 2021) slechts 489 euro’s per maand. Het tarief voor de Instagram Groeiservice is 189 euro’s per maand. Het verschil, 300 euro’s, is dus het tarief voor het managen van het account. Dat lijkt een wel een gezond economisch tarief.

Uitgever: Social Compass
Reviewdatum: January 30, 2021
Meer Informatie

4 Instagram Growth Service
Social Buddy is naar eigen zeggen een “Instagram Growth Service”. Daarbij beloven ze niet de hemel, maar noemen een groei van 10 tot 50 followers per dag. Dat doen ze door je account onder de aandacht brengen van andere accounts op Instagram via hun “system”. Die andere accounts kunnen je dan volgen (of niet) en likes uitdelen (of niet). Op welke accounts ze zich richten bepaalt de klant in grote lijnen zelf door vooraf aan te geven in welke sector hij actief is, wie zijn concurrenten zijn en wat de relevante hashtags zijn.

Het bovenstaande is summier en dat is in lijn met de informatie op hun site. Wel is veel informatie te vinden op de bekende site van Trustpilot. Daar zijn op 7 mei 2021 in totaal 67 reviews aanwezig met een gemiddelde score van 4 en dat is een keurig resultaat. Interessanter nog is het doornemen van de 11 negatieve reviews. Elke negatieve review blijkt aangevuld te zijn met een reactie van Social Buddy, waarin ze zeer uitgebreid aangeven wat er aan de hand is. Langzaam maar zeker krijg je dan de indruk dat Social Buddy haar best doet voor zowel een goede service als een tevreden klant.

Het tarief van “Growth Plan” voor Instagram bedraagt $99/maand.

Uitgever: Social Buddy
Reviewdatum: June 4, 2021
Meer Informatie

5 Instazood Full Automation Service
Op de site van Instazood leren we dat het bedrijf de nodige tools en services levert, alle op het gebied van social media. Maar wie is dat bedrijf? In de sectie ""About Us"" komt ""Us"" niet aan bod. Daar leren we dat influencers met miljoenen followers een uitgebreid social media team achter zich hebben om hun accounts te beheren. We leren ook dat zoiets niet meer nodig is, omdat de tools van Instazood dat ook doen. We leren nog meer, maar niets over “Us”. Goedbeschouwd is er niets te vinden over het bedrijf op de site. Ook wordt geen mogelijkheid geboden om in contact te treden met Instazood. Er zijn zelfs geen algemene voorwaarden beschikbaar.

Die algemene voorwaarden zijn wel indirect te raadplegen, namelijk op het moment dat je je inschrijft. Maar die algemene voorwaarden helpen niet veel verder, ook daar komt geen bedrijfsnaam naar voren. Van hetzelfde laken een pak voor de “Privacy Policy”. Wel is in die privacy policy aan het einde een email-adres te vinden (support@instazood.com). Maar in grote lijnen blijft Instazood een onbekende voor ons.

Instazood Full Automation is de naam van de service die Instazood aanbiedt. Wat de service inhoudt is, na het lezen van de introductie, onbegrijpelijk. Die introductie is de volgende:
“We want to introduce the Instazood Full Automation (IFA) service using the Instazood Phone Farm; IFA is a service that dedicates a specific IP and a customized Phone- which has the Social Bridge activated on- on our Phone Farm to every on-demand user.”
Verder staat te lezen dat als gebruik wordt gemaakt van deze service, Instazood (het bedrijf) als een social media manager werkt, gericht op de groei van je Instagram-account. Daarbij wordt echter niet gepost, dat moet je zelf doen. Om de service te starten, is het voldoende een formulier in te vullen.

Nadat de invoer van dat formulier is afgerond, wordt door Instazood een van hun tools geïmplementeerd, namelijk Instagram Bot. Die tool, ook in deze kolommen beschreven, moet zorgen voor de groei van het aantal volgers door automatisch te (ont)volgen en te liken. En dat gaat ongeloofwaardig snel, ze beloven een groei met de snelheid van het licht en “skyrocket sales”.

In de “Privacy Policy” staat te lezen dat de inloggegevens afgestaan moeten worden: “Also to be able to work in our service you will need to provide credentials of your several or single Instagram accounts.” Dat is altijd een risico en zeker in het geval van een onbekend bedrijf waarvan we niet eens de officiële naam weten, laat staan vestigingsland, bedrijfsadres of email-adres.

De prijs van Instazood Full Automation bedraagt $70/maand. voor de standaardversie. Voor $5/maand extra kan ook gebruik worden gemaakt van een andere tool van Instazood, namelijk die om de posts te plannen (Schedule Instagram).
Tenslotte is er de versie Premium voor $100/maand. Dan wordt niet alleen Instagram Bot met de hoogste efficiency beheerd, maar komt er ook nog een tool bij, namelijk auto dm. Met de laatste zijn automatisch direct messages te versturen. Maar dat moet je dan wel zelf doen.

Uitgever: Instazood
Reviewdatum: January 30, 2021
Meer Informatie

6 Jooicer
Als de homepage van Jooicer wordt opgeroepen (7 mei 2021) weigert onze Chrome browser in eerste instantie. We lezen het volgende.
“Your connection is not private Attackers might be trying to steal your information from jooicer.com (for example, passwords, messages, or credit cards).”
Een soortgelijke boodschap verschijnt ook bij een andere browser, klaarblijkelijk is het echt een gevaarlijke site. We gaan via een kleine omweg toch verder en lezen vervolgens op de homepage dat Jooicer een “Growth Service for Twitter” biedt.

Als we het goed begrijpen, kan je als gebruiker via een dashboard je “rules” opgeven, waarna Jooicer in jouw naam gaat volgen en ontvolgen. Ze schrijven dat ze dat handmatig doen, “In order to comply with Twitter terms of use, we perform the follows/unfollows 100% manually.”

Ze schrijven echter ook in de algemene voorwaarden “However, is your sole responsibility the usage of our tool In case Twitter considers that you have incurred in any kind of abuse and suspends your account temporal or permanently, you agree ...”

Dat roept de nodige vragen op. Als ze een en ander handmatig doen zoals ze schrijven ("we perform the follows/unfollows 100% manually"), gebruiken ze dus geen tool. Maar ze schrijven ook " the usage of our tool", met andere woorden er is wel sprake van een tool. Die vragen worden echter nergens beantwoord, er is goedbeschouwd weinig informatie over hun service, alleen maar vragen.

Zo laat de prijslijst zien dat $39/maand moet worden betaald voor de service inclusief “Auto Cleanup” en “Premium Modules”. Voor $99/maand voegen ze daar ook nog aan toe zowel “3 daily tweets” als “100% managed account”. Maar wat zaken als “Auto Cleanup” en “Premium Modules” voorstellen, wordt niet verklaard.

Jooicer heeft ook een affiliate program. Ook daar is sprake van een beperkte informatieverschaffing. Ze komen niet veel verder dan “1 Join program”, “2 Share link” en “3 Get rewarded”. Het zou wel aardig zijn als ze aangeven welke commissie ze betalen.

Uitgever: Jooicer
Reviewdatum: June 1, 2021
Meer Informatie

7 levl-up
Wordt de site van Levl-Up bezoch,t dan wordt de bezoeker meteen geconfronteerd met een barrière, eerst moet een geboortedatum worden ingevoerd. De reden wordt niet opgegeven.
De services van Levl-Up zijn Instagram Groei, Fotografie, SEO en Webdesign. Dat laatste is wel amusant want als op de link “About us” wordt geklikt, dan verschijnt er een foutboodschap die aangeeft dat de pagina niet bestaat. Dat gebeurt ook als de op de link naar de pagina API wordt geklikt. De pagina “Jobs” is ook afwezig en van hetzelfde laken een pak voor de pagina’s “Terms” en “Privacy”. Dit bedrijf houdt zich met webdesign en schrijft daarover “Een goede eerste indruk is dus van groot belang ”. Daar zijn wij het volledig mee eens.

De meeste pagina’s zijn afwezig, maar wat we wel vinden, is een pagina waar het bedrijf lampen, tafeltjes en, krukjes te koop biedt. Verder is gelukkig de pagina “Instagram Groei” aanwezig, want het is deze service waarin we zijn geïnteresseerd.
Wat houdt de service Instagram Groei in? Volgens Levl-Up is dat een service die je profile op de “snelste en meest efficiënte manier” laat groeien. Je krijgt “echte” volgers dankzij een “organische manier” van groei. Die groei is verder “gericht” op accounts die geïnteresseerd zijn in jouw pagina. Verder neemt het bezoek aan de website toe. Dat is het, meer informatie is niet beschikbaar.

Uitgever: levl-up
Reviewdatum: January 30, 2021
Meer Informatie

8 Pingrowth
PinGrowth (voor Pinterest) is een tool die voor jou werkt maar die door anderen wordt beheerd en wel door de mensen van Verendus LLC, het bedrijf achter PinGrowth. De gebruikte methodiek is opmerkelijke maar ook laakbaar.
Het bedrijf zelf wordt goed verborgen gehouden op de site, geen vestigingsland, bedrijfsadres of telefoonnummer. Het enige lijntje met Verendus LLC is een email-adres.

Het is de werking van PinGrowth die opvallend is. Ze doen het volgende. Eerst geef je aan waar je gewenste volgers te vinden zijn, dat gebeurt door een aantal Pinterest-accounts op te geven, die op jouw (gewenste) account lijken. Een en ander kan worden aangevuld met enkele hashtags.
Vervolgens maakt PinGrowth voor jou tientallen Pinterest-accounts aan, dat zijn dus persoonlijke fake-accounts. Vanuit deze fake-accounts worden honderden direct messages per dag gestuurd naar potentiële volgers met een boodschap als "bekijk ook mijn andere (echte) Pinterest-account". Dat zou moeten resulteren in een maandelijkse aangroei van het aantal volgers in de orde van 3.000 tot 5.000 volgens de FAQ. Niet wordt aangegeven bij deze getallen voor welke service dat geldt, die van $69/maand of die van $199/maand.

Het voordeel van deze werkwijze is wel dat er geen noodzaak is om je inloggegevens aan PinGrowth te geven. Wat dat betreft, is er dus geen risico.

De prijzen die PinGrowth hanteert zijn $69, $99 en $199 per maand voor respectievelijk 40, 80 en 200 fake-accounts. Naar eigen zeggen heeft PinGrowth 7500 klanten. SimplyGram, een ander product van hun, heeft ook 7.500 klanten. Twenvy, hun derde product, heeft ook al 7.500 klanten en dat is weer evenveel als VerveBook, hun vierde product. Dat is allemaal te toevallig, dat riekt naar fake.

Een laatste opmerking betreft een andere fake. Hoog op de homepage staat afgebeeld FORBES, WIRED, TIME, THE NEW YORK TIMES en de nodige andere belangrijke media. Wordt PinGrowth in die media beschreven? Nee, het wordt alleen gesuggereerd, het is dus ook fake.

Een allerlaatste opmerking betreft weer een andere fake. Op de site staat een lovende tekst van Estela Horvath, een van de klanten. Ze schrijft "Honestly, I wasn't expecting to gain so many Pinterest followers in such a short amount of time." Echter, Estela Horvath, heeft geen Pinterest-account, ze bestaat niet, ze is fake.

Uitgever: Verendus LLC
Reviewdatum: January 25, 2021
Meer Informatie

9 SimplyGram
SimplyGram (voor Instagram) is een tool die voor jou werkt maar die door anderen wordt beheerd en wel door de mensen van Verendus LLC, het bedrijf achter SimplyGram. De gebruikte methodiek is opmerkelijke maar ook laakbaar.
Het bedrijf zelf wordt goed verborgen gehouden op de site, geen vestigingsland, bedrijfsadres of telefoonnummer. Het enige lijntje met Verendus LLC is een email-adres.

Het is de werking van SimplyGram die opvallend is. Ze doen het volgende. Eerst geef je aan waar je gewenste volgers te vinden zijn, dat gebeurt door een aantal Instagram-accounts op te geven, die op jouw (gewenste) account lijken. Een en ander kan worden aangevuld met enkele hashtags.
Vervolgens maakt SimplyGram voor jou tientallen Instagram-accounts aan, dat zijn dus persoonlijke fake-accounts. Vanuit deze fake-accounts worden honderden direct messages per dag gestuurd naar potentiële volgers met een boodschap als "bekijk ook mijn andere (echte) Instagram-account". Dat zou moeten resulteren in een maandelijkse aangroei van het aantal volgers in de orde van 3.000 tot 5.000 volgens de FAQ. Niet wordt aangegeven bij deze getallen voor welke service dat geldt, die van $69/maand of die van $199/maand.

Het voordeel van deze werkwijze is wel dat er geen noodzaak is om je inloggegevens aan SimplyGram te geven. Wat dat betreft is er dus geen risico.

De prijzen die SimplyGram hanteert zijn $69, $99 en $199 per maand voor respectievelijk 40, 80 en 200 fake-accounts. Naar eigen zeggen heeft SimplyGram 7500 klanten. Twenvy, een ander product van hun, heeft ook 7.500 klanten. PinGrowth, hun derde product, heeft ook al 7.500 klanten en dat is weer evenveel als VerveBook, hun vierde product. Dat is allemaal te toevallig, dat riekt naar fake.

Een laatste opmerking betreft een andere fake. Hoog op de homepage staat afgebeeld FORBES, WIRED, TIME, THE NEW YORK TIMES en de nodige andere belangrijke media. Wordt SimplyGram in die media beschreven? Nee, het wordt alleen gesuggereerd, het is dus ook fake.

Een allerlaatste opmerking betreft weer een andere fake. Op de site staat een lovende tekst van Estela Horvath, een van de klanten. Ze schrijft "Honestly, I wasn't expecting to gain so many Instagram followers in such a short amount of time." Echter, Estela Horvath, heeft geen Instagram-account, ze bestaat niet, ze is fake.

Uitgever: Verendus LLC
Reviewdatum: January 24, 2021
Meer Informatie

10 Social Growth Labs
Wie is wie bij Social Growth? In de “Privacy Policy” wordt op de eerste regel gerefereerd aan “Social Growth Labs Inc”, die verantwoordelijk is voor de site, mobiele applicatie en services. Van Social Growth Labs Inc wordt in die “Privacy Policy” ook het adres gegeven, een adres in de USA.
In de algemene voorwaarden is het andere koek, daar staat in het begin dat de website en de daarbij behorende services en tools worden geëxploiteerd “by SOCIAL GROWTH ENGINE”. Dat lijkt dus het bedrijf te zijn.

Die algemene voorwaarden maken ook andere zaken duidelijk.
Ten eerste wordt gewezen op een typisch social media risico. Het risico dat je Instagram-account wordt “locked, blocked or banned” door Instagram. Dat staat wel in schrille tegenstelling tot hun verkoopverhaal, waarin ze vertellen dat je geen enkel risico loopt als je met Social Growth in zee gaat.
Een tweede risico is de noodzaak om je “login credentials - username and password” over te dragen aan Social Growth. Er is immers geen zekerheid dat ze als een goed huisvader met jouw account omgaan.
Een derde risico dat in de voorwaarden naar voren komt, betreft hun servers, daar is een “security breach” en een “loss of data” mogelijk.

We gaan weer verder met het verkoopverhaal, dat is een stuk vrolijker. Ze beloven, dat je “insta-famous” kan worden met miljoenen mensen die gek op je (brand) zijn. En als influencer kan je dan voor je posts wel 200, 400 zelf duizenden dollars in rekening brengen. Die stroom van dollars kent geen risico. Je wordt namelijk niet “banned” door Instagram, omdat ze “legitimate technology” en een “proven strategy” gebruiken om je volgersaantal te laten groeien. En mocht er ooit een probleem zijn, dan staan de “experts” van Social Growth klaar om je te helpen, zeven dagen per week en 24 uur per dag.

De procedure om op deze manier snel rijk te worden is eenvoudig. Schrijf je in, vul een vragenformulier in, creëer je kwaliteitscontent op je Instagram-account en kijk vervolgens in verbazing naar de groei van het aantal volgers.

Wat kost dat alles, experts die 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar staan en die zorgen voor een enorme groei van je aantal volgers zonder bots te gebruiken?
Niet veel, de tarieven zijn zelfs bescheiden. Het “Pro plan” kost $49/maand en resulteert in 1500 tot 3000 nieuwe volgers (per maand nemen we aan). Daarnaast stijgt de engagement rate met minimaal 150%.
Voor hen die een stapje verder willen gaan is het “Platinum plan” ontwikkeld voor $99/maand. Dat geeft evenveel nieuwe volgers, maar de engagement rate stijgt nu met minimaal 300%.
Voor agencies is er een speciaal plan ontwikkeld. De kosten daarvan zijn $299/maand en $20 per account. Met andere woorden voor $20 per account wordt handmatig (want geen bots) een enorme groei van het aantal volgers bereikt. Is dat mogelijk? Is dat geloofwaardig?

Wat is een salaris van een marketeer in de USA? Hoeveel is dat, inclusief overhead, op uurbasis? Laten wij eens uitgaan van $60/maand. Dat betekent dat de “experts” van Social Growth 20 minuten per maand aan één account kunnen besteden om het aantal volgers steeds met 1500 tot 3000 te laten groeien. Is dat mogelijk? Is dat geloofwaardig? Nee, dat is niet mogelijk, dat is niet geloofwaardig.

Uitgever: Social Growth Labs
Reviewdatum: January 30, 2021
Meer Informatie

11 Socialblinq
Socialblinq verbergt haar identiteit niet. Op de homepage worden keurig bedrijfsadres, email-adres en telefoonnummer aangegeven. Minder keurig is dat een klikje op de link “Privacybeleid”, ook op die homepage, resulteert in een praktisch lege pagina met als tekst “De pagina die u zocht kon niet gevonden worden”.

Gelukkig is de link naar de algemene voorwaarden wel actief. Daar maakt Socialblinq duidelijk dat het gebruik van haar service de nodige risico’s met zich meebrengt.
Ze geeft aan dat ze je inloggegevens nodig heeft om te kunnen werken aan je account. Dat is altijd een risico, maar in dit geval een wat kleiner risico omdat Socialblinq haar identiteit niet verbergt.
Verder valt op dat er enkele nare zaken naar voren komen. Zo schrijven ze dat ze de service onmiddellijk kunnen beëindigen of opschorten, om welke reden dan ook.
Verder geef je Socialblinq toestemming om je content te gebruiken en wel een “wereldwijd, niet-exclusief, eeuwigdurend, onherroepelijk, royaltyvrije licentie”.
Ook is het mogelijk dat hun likes en volgers in jouw naam content kan betreffen met “intens seksuele inhoud en naaktheid”.
Tenslotte kan er verwarring ontstaan omdat een en ander soms krom en daardoor onduidelijk is geformuleerd. Bijvoorbeeld “ Het gebruik van dit type tool is echter inherent niet in staat om deze volledig te volgen. ” en “helaas is het niet 100% onmogelijk om ongepaste content compleet te vermijden”.

Op de homepage wordt vaag verteld hoe Socialblinq te werk gaat. De eerste stap is het beantwoorden van vier vragen over je Instagram account zodat de doelgroep kan worden vastgesteld. Daarna gaat een “persoonlijke assistent” aan de slag voor jouw account. DIe assistent “ zorgt ervoor dat jouw Instagram account meer gezien wordt en meer volgers en likes ontvangt!”. Daarna is het simpel, “Je Instagram account groeit”. Over de wijze waarop die assistent dat doet, wordt in de FAQ aangegeven: “... onze activiteit niet anders dan hoe je Instagram normaal gebruikt.” Ook lezen we “Wij groeien jouw pagina organisch en volledig handmatig. Geen bots of computersoftware.”

Ze gebruiken dus je Instagram-account normaal en dat zou veel tijd besparen. Ze schrijven “We besparen je duizenden uren handmatig werk”. Wat is de kostprijs van een uur werk door iemand van een marketingbureau? Dat is het salaris, werkgeverslasten, pensioenpremie, vakantiegeld, kosten van eventuele extra secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld cursussen, gedeeld door het aantal uren dat jaarlijks wordt gewerkt. Laten we eens rekenen met 50 euro’s per uur. Er is sprake van “duizenden uren”, laten we zeggen 2000 uur. Dat betekent een kostenpost van 2.000 x 50€ = 100.000€ per klant. De vraag is dan ook hoeveel zo’n klant wel niet moet betalen?

Niet veel, de tarieven zijn €99/maand, €199/maand of €299/maand, afhankelijk of je “consistent engagement” wil en/of “premium support” (in plaats van “basis support”). Die tarieven staan in schrille tegenstelling dat de enorme kostenpost van 100.000€ per klant. Wij denken daarom dat Socialblinq, of toch software gebruikt, of per dag maar enkele minuten actief is per klant.
Van deze twee mogelijkheden lijkt de eerste de meest waarschijnlijke.
In de algemene voorwaarden wordt namelijk gewezen op het risico dat Instagram je blokkeert omdat niet aan de regels wordt gehouden. Over die regels schrijven ze “Het gebruik van dit type tool is echter inherent niet in staat om deze (regels, nvdr) volledig te volgen.” Met andere woorden Socialblinq maakt gebruik van een tool, oftewel computersoftware. En daarom kunnen ze ook niet vermijden dat accounts met “intens seksuele inhoud en naaktheid” worden gevolgd of dergelijke posts worden geliked.

Uitgever: Socialblinq
Reviewdatum: January 30, 2021
Meer Informatie

12 TikTok Growth Service
Social Buddy is naar eigen zeggen een “ TikTok Growth Service”. Daarbij beloven ze niet de hemel, maar noemen een groei van 10 tot 50 followers per dag. Dat doen ze door je account onder de aandacht brengen van andere accounts op TikTok via hun “system”. Die andere accounts kunnen je dan volgen (of niet) en likes uitdelen (of niet). Op welke accounts ze zich richten bepaalt de klant in grote lijnen zelf door vooraf aan te geven in welke sector hij actief is, wie zijn concurrenten zijn en wat de relevante hashtags zijn.

Het bovenstaande is summier en dat is in lijn met de informatie op hun site. Wel is veel informatie te vinden op de bekende site van Trustpilot. Daar zijn op 7 mei 2021 in totaal 67 reviews aanwezig met een gemiddelde score van 4 en dat is een keurig resultaat. Interessanter nog is het doornemen van de 11 negatieve reviews. Elke negatieve review blijkt aangevuld te zijn met een reactie van Social Buddy, waarin ze zeer uitgebreid aangeven wat er aan de hand is. Langzaam maar zeker krijg je dan de indruk dat Social Buddy haar best doet voor zowel een goede service als een tevreden klant.

Het tarief van “Growth Plan” voor TikTok bedraagt $79/maand.

Uitgever: Social Buddy
Reviewdatum: June 7, 2021
Meer Informatie

13 Tweeteev
Op de homepage van Tweeteev, een service voor Twitter-gebruikers, wordt meteen en in één zin duidelijk gemaakt wat deze service doet: “Tweeteev will effortlessly grow your twitter profile with real, active followers”. Vervolgd wordt met vier vage beloften, waarna meteen met de deur in huis wordt gevallen, en wel de informatie over de prijzen. De prijs bedraagt $15/week voor de standaardversie en $25/week voor de Turbo-versie. Dat is dus 780 tot 1300 dollars per jaar. Hoe maken de makers van Tweeteev dit waar?

Ze maken het niet waar met uitgebreide informatie over hun service. De informatie die aanwezig is op de site, is even summier als vaag, bijvoorbeeld: “Your account manager will work on your profile ensuring positive growth”. Deze zin, of varianten daarop, wordt wel veelvuldig herhaald, maar maakt niet duidelijk hoe de service werkt.

Ze maken het ook niet waar met een juridische transparantie. Zo bevat elke pagina twee fake-links, die van “Terms & Conditions” en “Privacy Policy”. Beide leiden niet naar de desbetreffende documenten, ze leiden nergens naar toe, ze zijn fake. We hebben op 12 februari 2021 een mailtje naar het bedrijf gezonden met de vraag of ze de links naar beide documenten wilden opsturen. Tot nu toe hebben we geen reactie gekregen.

Ze maken het ook niet waar met transparantie betreffende hun bedrijf. Goedbeschouwd weten we niets, geen bedrijfsnaam, geen vestigingsland, geen bedrijfsadres, geen telefoonnummer en geen inschrijvingsnummer, alles wordt verborgen gehouden. Het enige lijntje met de makers(s) is een email-adres.

Tenslotte maken ze het ook niet waar met enthousiaste reviews van gebruikers. Het bekende Trustpilot laat zelfs geen enkele review zien.

De bottom line is dus een anoniem bedrijf die een vage service aanbiedt voor een hoge prijs.

Uitgever: Tweeteev
Reviewdatum: February 21, 2021
Meer Informatie

14 Twenvy
Twenvy (voor Twitter) is een tool die voor jou werkt maar die door anderen wordt beheerd en wel door de mensen van Verendus LLC, het bedrijf achter Twenvy. De gebruikte methodiek is opmerkelijke maar ook laakbaar.
Het bedrijf zelf wordt goed verborgen gehouden op de site, geen vestigingsland, bedrijfsadres of telefoonnummer. Het enige lijntje met Verendus LLC is een email-adres.

Het is de werking van Twenvy die opvallend is. Ze doen het volgende. Eerst geef je aan waar je gewenste volgers te vinden zijn, dat gebeurt door een aantal Twitter-accounts op te geven, die op jouw (gewenste) account lijken. Een en ander kan worden aangevuld met enkele hashtags.
Vervolgens maakt Twenvy voor jou tientallen Twitter-accounts aan, dat zijn dus persoonlijke fake-accounts. Vanuit deze fake-accounts worden honderden direct messages per dag gestuurd naar potentiële volgers met een boodschap als "bekijk ook mijn andere (echte) Twitter-account". Dat zou moeten resulteren in een maandelijkse aangroei van het aantal volgers in de orde van 3.000 tot 5.000 volgens de FAQ. Niet wordt aangegeven bij deze getallen voor welke service dat geldt, die van $69/maand of die van $199/maand.

Het voordeel van deze werkwijze is wel dat er geen noodzaak is om je inloggegevens aan Twenvy te geven. Wat dat betreft, is er dus geen risico.

De prijzen die Twenvy hanteert zijn $69, $99 en $199 per maand voor respectievelijk 40, 80 en 200 fake-accounts. Naar eigen zeggen heeft Twenvy 7500 klanten. SimplyGram, een ander product van hun, heeft ook 7.500 klanten. PinGrowth, hun derde product, heeft ook al 7.500 klanten en dat is weer evenveel als VerveBook, hun vierde product. Dat is allemaal te toevallig, dat riekt naar fake.

Een laatste opmerking betreft een andere fake. Hoog op de homepage staat afgebeeld FORBES, WIRED, TIME, THE NEW YORK TIMES en de nodige andere belangrijke media. Wordt Twenvy in die media beschreven? Nee, het wordt alleen gesuggereerd, het is dus ook fake.

Een allerlaatste opmerking betreft weer een andere fake. Op de site staat een lovende tekst van Estela Horvath, een van de klanten. Ze schrijft "Honestly, I wasn't expecting to gain so many Twitter followers in such a short amount of time." Echter, Estela Horvath, heeft geen Twitter-account, ze bestaat niet, ze is fake.

Uitgever: Verendus LLC
Reviewdatum: January 25, 2021
Meer Informatie

15 VerveBook
VerveBook (voor Facebook) is een tool die voor jou werkt maar die door anderen wordt beheerd en wel door de mensen van Verendus LLC, het bedrijf achter VerveBook. De gebruikte methodiek is opmerkelijke maar ook laakbaar.
Het bedrijf zelf wordt goed verborgen gehouden op de site, geen vestigingsland, bedrijfsadres of telefoonnummer. Het enige lijntje met Verendus LLC is een email-adres.

Het is de werking van VerveBook die opvallend is. Ze doen het volgende. Eerst geef je aan waar je gewenste volgers te vinden zijn, dat gebeurt door een aantal Facebook-accounts op te geven, die op jouw (gewenste) account lijken. Een en ander kan worden aangevuld met enkele hashtags.
Vervolgens maakt VerveBook voor jou tientallen Facebook-accounts aan, dat zijn dus persoonlijke fake-accounts. Vanuit deze fake-accounts worden honderden direct messages per dag gestuurd naar potentiële volgers met een boodschap als "bekijk ook mijn andere (echte) Facebook-account". Dat zou moeten resulteren in een maandelijkse aangroei van het aantal volgers in de orde van 3.000 tot 5.000 volgens de FAQ. Niet wordt aangegeven bij deze getallen voor welke service dat geldt, die van $69/maand of die van $199/maand.

Het voordeel van deze werkwijze is wel, dat er geen noodzaak is om je inloggegevens aan VerveBook te geven. Wat dat betreft, is er dus geen risico.

De prijzen die VerveBook hanteert zijn $69, $99 en $199 per maand voor respectievelijk 40, 80 en 200 fake-accounts. Naar eigen zeggen heeft VerveBook 7500 klanten. SimplyGram, een ander product van hun, heeft ook 7.500 klanten. Twenvy, hun derde product, heeft ook al 7.500 klanten en dat is weer evenveel als PinGrowth, hun vierde product. Dat is allemaal te toevallig, dat riekt naar fake.

Een laatste opmerking betreft een andere fake. Hoog op de homepage staat afgebeeld FORBES, WIRED, TIME, THE NEW YORK TIMES en de nodige andere belangrijke media. Wordt VerveBook in die media beschreven? Nee, het wordt alleen gesuggereerd, het is dus ook fake.

Een allerlaatste opmerking betreft weer een andere fake. Op de site staat een lovende tekst van Estela Horvath, een van de klanten. Ze schrijft "Honestly, I wasn't expecting to gain so many Facebook followers in such a short amount of time." Echter, Estela Horvath, heeft geen Facebook-account, ze bestaat niet, ze is fake.

Uitgever: Verendus LLC
Reviewdatum: January 25, 2021
Meer Informatie

16 Your Social Hero
Op de homepage van Your Social Hero wordt meteen duidelijk waarmee het bedrijf zich bezig houdt. De allereerste tekst, in koeienletters, geeft het aan: “Genereer échte Instagram volgers”. Dat gebeurt, in wat kleinere letters, met “natuurlijke marketingtechnieken”. Dat is wel amusant, klaarblijkelijk ziet Your Social Hero marketing als iets “natuurlijk”.
In de algemene voorwaarden leren we dat Social Nerds BV het bedrijf achter Your Social Hero. Daar worden ook keurig het bedrijfsadres, een telefoonnummer en een email-adres gepubliceerd.

Op de pagina “Hoe het werkt legt ”Your Social Hero haar gebruikt methode uit. Eerst mag je uitleggen wie je doelgroep is. Dat gebeurt door een aantal accounts op te geven met volgers die bij je doelgroep aansluiten.
Daarna gaat Your Social Hero op zoek naar relevante Instagram-gebruikers om een of twee van hun berichten te “liken” . Die Instagram-gebruikers bezoeken vervolgens “jouw profiel”. Vervolgens is de kans groot dat ze jou gaan volgen, kortom, organische groei.

In de FAQ wordt een en ander verder uitgelegd. Het (ont)volgen, liken, reageren en het bekijken van stories is geautomatiseerd. Met andere woorden, die acties worden uitgevoerd door een bot, ook wel programma of applicatie genoemd.
In dezelfde alinea wordt echter ook aangegeven dat “natuurlijke marketingtechnieken” worden gebruikt en “niet die van een bot die 24/7 draait”. Dat lijkt niet compatibel te zijn. Misschien bedoelen ze daarmee te zeggen dat hun bot maar 8 uur per dag werkt en niet op zon- en feestdagen.

Your Social Hero laat zich in eerste instantie niet concreet uit over de mogelijke resultaten. Ze volstaan met one-liners uit de sales: “krachtige Instagram groei”, “Zie je account groeien”, “TURBO: twee keer zo snel groeien”. In de FAQ wordt wel concrete informatie gegeven. Daar geven ze aan dat hun klanten gemiddeld een toename van 500 tot 5000 volgers per maand zien.

Volgens Your Social Hero zijn er geen risico’s verbonden aan het gebruik van haar service. Ook het afstaan van je inloggegevens is niet gevaarlijk, die worden namelijk tijdelijk opgeslagen in hun “beveiligde database”. Wel mag je zelf niet meer liken en reacties geven, anders loop je de kans dat je wordt geband door Instagram.
Afstaan van je inloggegevens is altijd gevaarlijk. Gelukkig is Your Social Hero niet een bedrijf dat zijn identiteit geheim houdt. Daarom is het risico bij hun geringer dan bij die vele concurrenten die hun identiteit verborgen houden.

De prijzen van Your Social Hero bedragen €39/maand, €59/maand en €99/maand voor de versies Light, Standaard en Pro. Alle drie de versies geven een “Krachtige Instagram groei” en “Meer echte, actieve volgers en likes”, maar Standaard en Pro geven een “Krachtige Instagram groei” die twee keer zo groot is. Verder heeft Pro nog enkele kenmerken, waaronder “Filteren op geslacht” en “Story viewer”, die beide andere versies niet kennen.
Aardig is verder dat alle versies zeven dagen gratis zijn te proberen.

Uitgever: Your Social Hero
Reviewdatum: January 30, 2021
Meer Informatie